Regentonnenkorting voor Vaderdag

Maak van Vaderdag een duurzame dag. Doe papa op 20 juni een regenton cadeau. Dan geeft 026regenton hem de installatie met een fikse korting. Zo kan vader nog lekker een uurtje uitslapen. Hij hoeft dan niks.

Hoe het werkt? Installateur Leo geeft een speciale Vaderdag-korting van tien procent op de installatie van een regenton. De normale prijs voor het installeren is 75 euro. Stuur op Vaderdag 20 juni een mail naar info@026regenton.nl met als titel ‘vaderdag’ en daarin je contactgegevens. Dan neemt Leo snel contact met je op.

Arnhemse tonnen
Regentonnen zijn er in alle soorten, maten en prijzen. 026regenton raadt de lokaal geproduceerde regenzuilen aan. Leo heeft zelf een loeistrakke LUS-ton van aluminium ontworpen. Die is te zien op www.lusvoorhetoog.nl. Heel handig als je weinig ruimte hebt. Floris Schoonderbeek bedacht de Raintap: een ton met een eigen wasbakje, gemaakt van gerecycled plastic. Kijk op www.florisschoonderbeek.com. Op onze website staat informatie over deze tonnen en onze andere favoriet: de Post Nubila Jubila uit Wageningen. Maar je kunt natuurlijk ook een andere ton voor papa uitkiezen. Dat maakt Leo niks uit, hij installeert alle zuilen. Leo komt langs in Arnhem en omliggende gemeenten en rekent dan geen reiskosten.

Iedere druppel telt
Waarom organiseert 026regenton deze actie? Omdat iedere druppel telt. Regenwater is goed voor de je plantjes, voor het wassen van je ramen of je auto… én voor de stad. Door het opvangen van regenwater heb je tijdens droogte altijd water op de juiste temperatuur voorhanden en help je mee het riool minder te belasten. Ook zorgt het ervoor dat minder regenwater naar lagergelegen wijken in Arnhem stroomt, waardoor er daar minder wateroverlast is.

Regentonnenseizoen van start!

Het is weer lente! Opening van het regentonnenseizoen. Dus deze week hebben Leo en David regenzuilen geplaatst in de wijk Angerenstein. Er gaan in 2021 nog vele volgen, in die wijk, maar ook in de rest van Arnhem. Daarvoor hebben we een handige verbetering ingevoerd: de Speedy vulautomaat. Ben je ook geïnteresseerd in een regenzuil via 026regenton? Bekijk de nieuwe tarieven op onze homepage of de pagina koop een ton.

Nieuwe regen, nieuw busje

Hoera! Voor dit eerste juni-weekend, en voor volgende week, wordt er regen voorspeld. Misschien niet veel, maar elk beetje helpt bij deze onwaarschijnlijke droogte. Tip: laat geen druppel verloren gaan. Tap je regenton zoveel mogelijk af, bewater je tuin maar een keer extra of vul nog wat emmers en gieters erbij. Zodat er weer ruimte is in je ton.

Heb je nog geen regenton, maar wil je wel water opvangen? Kijk hier hoe je er makkelijk eentje aan kunt schaffen. Leo komt graag met een regenzuil bij je langs. Hij heeft er zelfs een nieuw busje voor gekocht. Kijk maar.

Zet je ton maar weer open!

Traditioneel is IJsheiligen de laatste periode van het jaar waarop je nog nachtvorst kunt verwachten. IJsheiligen 2020 valt van 11 mei tot 14 mei. Maar het lijkt eigenlijk uitgesloten dat we dit jaar nog vrieskou gaan krijgen.

026regenton durft het wel aan om nu al het advies te geven: zet je regenton maar weer open! Het opvangwater gaat niet meer bevriezen en dus is er geen kans meer op schade aan je regenzuil.

Bevroren water zet uit en dat werkt in op je regenton, of die nu van plastic of van hout is. Daarom moet je er niet te lichtzinnig over doen en elke winter je ton leegmaken en afsluiten. Maar nu er geen nachtvorst meer komt en je weer plantjes in je tuin gaat zetten, is het handig om de regenzuil weer in gebruik te nemen. Veel regen valt er deze dagen niet, maar elke druppel telt!

Regenwater voor de moestuin van de school

In februari heeft 026regenton-installateur Leo twee zuilen geplaatst aan het gebouw van Jenaplanschool De Sterrenkring in de wijk Spijkerkwartier in Arnhem. De Moestuinvereniging van de basisschool heeft de zuilen ontvangen van de gemeente Arnhem, via Team Leefomgeving/wijkteam CSA. De school heeft nu een opvangcapaciteit van 800 liter regenwater!

De leerlingen van De Sterrenkring werken onder begeleiding van ouders iedere week met plezier in de moestuin. Ze maken ook zelf gerechten met hun oogst. Naast het proeven van de oogst is watergeven het favoriete onderdeel van de kinderen. Dus als ze straks weer naar school mogen, dan kunnen ze aan de slag met opvangwater!

Helaas kon de feestelijke onthulling door de coronacrisis niet doorgaan. De zuilen zijn nu al een tijdje in werking. Door de opvangcapaciteit van 800 liter kan de moestuin van De Sterrenkring genoeg water krijgen in de zomer en stroomt er minder water weg via het riool. Met een groene tuin en opvang van regenwater draagt de school bij aan een klimaatbestendig Arnhem.

Basisscholen en regentonnen vormen daarom een goede combinatie! Eerder plaatste Leo net zulke regenzuilen bij de Jan Ligthartschool en bij De Wijzer, allebei in de wijk Sint Marten Sonsbeekkwartier in Arnhem. Maar ook voor je particuliere (moes)tuin thuis zijn ze heel handig. Wil je ook een regenzuil bestellen? Kijk dan hier.

Vaderdag-regentonnen-kortingsactie 2019

Nog twijfels over de aanschaf van een regenton? Dan is dit iets voor jou!

Van 10 tot 16 juni 2019 geeft Intratuin Arnhem een vette korting van 20 procent op de aanschaf van een regenton. Maarrr… dat is nog niet alles. Op zaterdag 15 juni 2019 zijn Arnhem Klimaatbestendig en 026regenton aanwezig bij Intratuin Arnhem in Presikhaaf met een speciale Vaderdag-kortingsactie op de installatie van je de regenton van maar liefs 20,00 euro. Het installeren van je regenton kost dan nog maar 55,- euro (normaal 75,00). Op 28 juni zal onze installateur Leo je regentonnen komen installeren.

Voorwaarden voor de installatie-actie is dat je in Arnhem woont en een regenton bij Intratuin Arnhem hebt gekocht.
Zorg ook dat je een vularomaat en bladvanger hebt. Heb je die niet, vraag het Leo. Hij kan die tegen een meerprijs leveren. Moeten er aanpassingen gedaan worden, dan kan Leo die ook voor je verzorgen. Uiteraard allemaal in overleg.

En als we toch bezig zijn ben je toch bezig, koppelen we meteen de hemelwaterafvoer af van het riool. Dan help je je tuin en je stad nog meer.

Kom voor de fantastische kortingen op 15 juni naar Intratuin Arnhem of mail naar info@026regenton.nl o.v.v. installatie-actie.

foto’s Gaby von Oven

Afgelopen zaterdag 11 mei mocht 026regenton aanschuiven bij de Groenmarkt Sint Marten-Sonsbeekkwartier, traditiegetrouw is deze altijd op de zaterdag vóór moederdag. Het Bewoners Overleg Sint Marten-Sonsbeek geeft weer net als in 2018 tien installaties van de regenzuil kado aan wijkbewoners die overgaan tot koop. De groenmarkt was de eerste gelegenheid om daarvoor in te tekenen. En het bleek dat er opnieuw enthousiaste belangstelling voor is. Geweldig ! Want ook voor regentonnen geldt; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ook spraken we kersverse regentoneigenaren die blij waren hun tuinen zonder schuldgevoel te kunnen besproeien. Ook kans maken op de gratis installatie? Stuur een mail info@026regenton.nl